воскресенье, 25 ноября 2012 г.

Як правильно вибрати шубу


Напередодні справжніх зимових морозів прекрасна половина людства все ближче підходить до вирішення складного питання - як вибрати шубу? Адже хочеться в кінцевому підсумку заплатити за дійсно якісну річ, наявності якої обзавідуются всі подруги.

Як правильно вибрати шубу?

Спочатку виберіть хутро, з якого буде ваша шуба. Серйозно зважте свої фінансові можливості. І якщо їх недостатньо для покупки норковій шуби, то краще купіть шубу з високоякісного, але більш доступного хутра. Повірте, не варто віддавати останні заощадження за найдешевшу, але норкову шубу. Так ви і з грошима розлучитеся даремно, і не отримаєте того, що очікували.

Наприклад, шуба з тхора або ондатри трохи дешевше норки, але виглядає не менш естетично і шикарно. А шуба з нутрії сьогодні більш ніж доступна. Що ж стосується елітних хутра, то сьогодні в моді класичний соболь, шиншила, рись і, звичайно ж, куниця. Для покупців середньої ланки виробники пропонують не менш широкий вибір шуб з бобра, козлика і кролика, який так майстерно імітує шиншилу.



Як вибрати норкову шубу або виріб їх іншого хутра, щоб «фасончік сидів»?

Модні тенденції та фасон, який вигідно підкреслить фігуру і приховає всі недоліки, - ось що цікавить після вибору хутра. У цьому сезоні в моді все, що максимально нагадує «дику шкуру». Іншими словами, мода сьогодні диктує необроблені борта, рукава, комір і поділ шуб. Всі ці речі в модній шубі залишаються рваними. Але самий справжній писк сезону - норкова шубка без підкладки зі зрізами, вивернутими назовні і практично не обробленими.

Стиль визначений, тепер обговоримо модний колір. Сьогодні в моді шуби найнеймовірніших відтінків. І чим яскравіше, тим краще. І чим багатобарвна, тим модніше. Наприклад, справжні модниці в цьому сезоні будуть одягнені в шубки з декількох кольорів: сірий, що плавно переходить у зелений або коричнево-бежеву гамму.

Хутряна мода цього сезону називає справжнім лідером колекцій шуби з комбінованого хутра. Іншими словами, якщо ви ще не знаєте, як вибрати правильно норкову шубу, то зверніть увагу на вироби, де норка комбінована з іншими хутрами. Також в моді хутряний трикотаж - вироби із сітки, по якій плетуться, мов нитки, смуги найрізноманітнішого хутра. Така ось в'язана шуба - справжній предмет спокуси для більшості досвідчених модниць.

Як вибрати шубу з норки, або що краще - натуральна, стрижена або щипана норка?

Часи, коли шуби виготовлялися з натурального хутра без обробки, давно канули в лету. Сучасна якісна шуба легка, зносостійка, дуже м'яка і тепла, а також дуже красива. Всі ці характеристики їй дістаються за рахунок спеціальних способів обробки хутра. Наприклад, стрижки або вищипування. Щипане хутро позбавляється жорстких і довгих волосків, стаючи дуже м'яким, схожим на плюш. А стрижене хутро отримує нову фактуру. Його можуть стригти під мохер, вельвет, оксамит і т. д. Сьогодні писком моди вважається наскрізна перфорація хутра та лазерна стрижка. Такий обробці піддається в основному норка і ввійшов у моду південноафриканський каракуль - свакара. За допомогою лазера на ці хутра наноситься спеціальний малюнок, вирізати з нього витончене мереживо. Так що якщо ви вирішили, що стрижена або щипана норка менше служить і не настільки тепла, як шуба з необробленого хутра, то ви глибоко помиляєтеся. Якщо ви прочитали це, то, звичайно ж, знаєте, як вибрати правильно норкову шубу.

Як вибрати шубу модного забарвлення?

Модна кольорова палітра означає дуже багато в іміджі сучасної жінки. Саме тому багато хто з нас всерйоз замислюються над тим, як вибрати шубу модною забарвлення з норки. Що ж стосується мінливої ​​моди, то вона давно вже вийшла далеко за межі натуральних забарвлень хутра. Мало того що дизайнери постійно зайняті розробкою нових забарвлень, так ще й технології фарбування хутра з кожним роком зазнають значних вдосконалення. Наприклад, сьогодні хутра не просто фарбують, а фарбують у кілька шарів, а також попередньо відбілюють. У підсумку виходить забарвлення хутра, дуже сильно нагадує волосся блондинки, яка пропустила чергову фарбування. Тобто біля основи волоски хутра мають один колір, а їхні краї - зовсім інший. Таке забарвлення отримала назву "snow top" - снігові вершинки. Не менш популярна і забарвлення "brisa", при якій підстава хутра має більш світлий відтінок, ніж кінчики волосків. Зазвичай дві цих технології забарвлення застосовують при обробці длінноворсового хутра. Наприклад, лисиці чи песця, лами або білого кроля. А при обесцвечивании норки отримують ефект "gold" або золочений хутро. Крім цього застосовується ще технологія трафаретного фарбування: хутра за допомогою трафаретів забарвлюють під леопарда, тигра, зебру, жирафа і т. д.

Як вибрати шубу, щоб була найтеплішою?

Як правильно вибрати шубу, щоб не замерзнути в ній взимку? Тобто, як вибрати найтеплішу шубу? Найтеплішим хутром вважається лисячий. На другому місці по теплоті варто мутон (овчина). А вже після них (за зменшенням) можна відзначити соболів хутро, песець, хутро котика, шубу з бобра, шиншили, нутрії та нарешті норки. Але самим прохолодним вважається каракуль, горностай і бабак. Іншими словами, чим суворіше у вас зими, тим пухнасті повинні бути шуби. Для місцевості з підвищеним рівнем вологості кращим вибором стануть шуби з водовідштовхувального хутра, наприклад, з нутрії, видри або бобра.

Як правильно вибрати шубу, щоб носити її не один рік?

Зносостійкість - ще один важливий параметр при виборі шуби. Купуючи дороге виріб, перш за все цікавить, як довго воно прослужить. Інакше кажучи, як довго шуба при шкарпетці буде залишатися такою ж красивою і теплою, як спочатку? Самим зносостійким прийнято вважати хутро бобра і річкової видри. Якісні шуби з цього хутра здатні прослужити своїм господарям до 20 зимових сезонів. Втім, окрім якості вироблення й виробництва шуби, а також виду самого хутра, з якого вона виготовлена, на зносостійкість шуби істотно впливають методи догляду за хутром та правила його носіння.

І ще кілька порад при виборі шуби:

Легка шуба - не завжди якісна шуба. Шуба з нутрії, каракулю і цигейки не може бути легкою. Легкість шуби досягається не тільки за рахунок якісної вичинки хутра, але і за рахунок його розтягування. Причому в останньому випадку шуба дійсно стає легкою, але аж ніяк не теплою.

Шуба з монолітного хутра (пошита «в розпуск») завжди важче і з внутрішньої сторони має мільйон і один шов. Шуба, зшита методом «розшивки», з часом, як і шуба «в розпуск» або інші шуби з шматочків, може поповзти по швах.

Купити шубу на ринку можна значно дешевше, ніж у магазині. Але тут завжди більше ризиків купити не тільки неякісний виріб, але і заробити алергію або інші захворювання від шкарпетки такої шуби. Та й претензії після невдалої покупки пред'явити, як правило, нікому.

Сертифікат відповідності підкаже вам, як вибрати шубу з норки. Адже в Росії все хутряні вироби підлягають обов'язковій сертифікації.

Якщо ви не знаєте, як вибрати шубу з норки, або не вмієте відрізнити підробку від фірмової речі, то зверніть увагу на підкладку шуби. Усередині на якісній речі повинні матися фірмові ярлики, а також бирка з позначками про умови догляду за виробом.

Як вибрати шубу з норки? Погладьте хутро в різних напрямках. Якщо ворс швидко повернувся у вихідну позицію, не ламається і не обсипається, шовковистий на дотик, блищить, а не злипається в бурульки, однаково густий і довгий на всій поверхні виробу, при посмикуванні в різних місцях волоски не відриваються, то перед вами якісний виріб.

Купуючи фарбовану шубу, проведіть по ній вологим носовою хусткою. Якщо шуба якісна, то хустку залишиться чистим. Якщо ні, то він не тільки забарвиться, але і «обросте» ворсинками.

Якщо ви сумніваєтеся в якості виробу і не знаєте, як правильно вибрати норкову шубу, то принюхайтесь до хутра. Він повинен мати приємний і нерізкий запах.

Якщо підкладка на шубі внизу не пристрочена, то перед вами якісний виріб. Якщо ж підкладка пришита, попросіть її трохи відпороти, щоб переконатися в наявності швів між шкірками, а не клею. Шов між шкірками потрібно ретельно обмацати. Він повинен бути тонким, але не мати стирчать ниток.

Зворотний бік виробленою шкурки повинна бути ніжною на дотик, не хрустіти і не скрипіти при стисканні.

Ретельно огляньте хутро і підшерсток в ньому. Перевірте, чи немає слідів молі або тріщинок на шкірці між підшерстям.


Комментариев нет:

Отправить комментарий